GÜNEŞ ENERJİSİ
Ranteko Çevre Teknolojileri, güneş enerjisi santrali projelerinin lisans başvurusu, projelerin hazırlanması ve ekipman temini aşamalarında danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Türkiye’nin coğrafi konumu, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi açısından oldukça avantajlıdır.
Türkiye’de Güneş Enerjisine Bakış :
GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYELİ
Ülkemiz, coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye göre şanslı durumdadır. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünde (DMİ) mevcut bulunan 1966-1982 yıllarında ölçülen güneşlenme süresi ve ışınım şiddeti verilerinden yararlanarak EİE tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye’nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2640 saat (günlük toplam 7,2 saat), ortalama toplam ışınım şiddeti 1311 kWh/m²-yıl (günlük toplam 3,6 kWh/m²) olduğu tespit edilmiştir.
Evin önemli parçalarından olan radyatörler bina içlerine döşenerek ısınma sağlanır. Radyatörler borularla ana kazana bağlı olup ısınan su buradan radyatörlere gider. Radyatörler yapısı gereği sıcaklığı dışarı yansıtır ve mekanda ısınma sağlanır. Panel radyatörler veya alüminyum radyatörler vardır.
Kalınlıkları değişkendir. Tercihe göre seçilebilir. İç mekanlarda kullanıldığı için dekoratif tasarlanır. Renk ve desen seçenekleri de sunulmuştur. Monte edilecek yere göre uzunlukları ayarlanabilir.
Radyatörler hızlı ısınır, ısıyı iletir ve yavaş soğur özelliktedir. Kombi veya diğer ısınma sistemleriyle uyumlu olmalıdır. Su hacmi iyi ayarlanmış olmalıdır. Kireçlenmeye karşı önlem alınmış ve basınca dayanıklı üretilmelidir. Ayrıca montajı pratiktir.
Radyatörlerin bağlantı şekilleri farklı olabilir. Tek yan bağlantılı, çapraz bağlantılı, alttan giriş çıkışlı özel ventilli bağlantı, by pass kolektörlü bağlantı entegre termostatik vanalı bağlantı gibi yöntemler kullanılabilir. Alüminyum radyatörler yüksek ısı iletkenliğine sahip bol renk seçeneği olan modellerdir.
Panel radyatörlerin yapımında soğuk haddelenmiş çelik sac kullanılır.
Su dolaşım kanlarlı ve bu kanalların üzerine kaynak yapılan konvektörler sayesinde kısa sürede ısınma sağlar.
Üst boyası özel yapılır. Su bazlı boya ile astarlanan radyatörler özel fırınlarda kurutulur ve Epoxy-Polyester elektrostatik toz boya yöntemi ve robotlarla boyandıktan sonra tekrar fırınlanır.
Panel radyatör, yapılan bu işlemler sayesinde korozyona ve her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı hale gelerek uzun ömürlü olmaktadır. Standart olarak beyaz renkte üretilir.
Ama özle tercihlerde istenilen renk de yaptırılabilir.
Radyatörlerin farklı tipleri de vardır. Klasik radyatörler genelde oda ve salonlarda kullanılırken banyo ve mutfaklarda havlu radyatör paneli tercih edilebilir.
Bunlar ısıtma özelliğinin yanı sıra havlu asabilmeyi de sağlar. Estetik görünüme sahiptir ve istenilen renklerde üretilir. Bunlara dekoratif radyatör de denilmektedir.
Not: Ürünler Demir Dökümün’ün dür
Başta gri renkte ve hafif şartlar için üretilen bu borular binalarınızın iç ve dış kısımlarında kablo tesisat boruları olarak kullanılır.
Alev iletmeyen ve kendi kendiliğinden sönme özelliği olan bu borular kabloları ve binayı başta elektrik kontağı olmak üzere çeşitli sebeplerden meydana gelebilecek yangın tehlikelerinde bu yanmazlık özelliği ile olası risklerden korur.
PVC Borular; yanmazlık özelliğinin yanı sıra sert, kırılmaz çatlamaz özellikte mamüllerdir.
Boyları 1-6 mt. uzunluğunda ve Ø 16-Ø 50 mm nominal çaplarda üretilmektedir.